Ronny svetsar 2
May. 18.

Ronnys röntgenfrossa

Ronny svetsarSkillnaden mellan svetsare och svetsare (jag skriver inte ”licens” eftersom det inte finns längre) är inte hur snyggt någon svetsar. Det är nerverna som räknas. Man måste palla pressen av att någon ska syna svetsen med röntgen, fiberoptik, ultraljud, magnetpulver, slagprovare, förstoringsglas, spegel, ficklampa, sprayburkar och diverse andra mätinstrument. Av allt detta är nog röntgen det vanligaste och det som är mest skrämmande. Det kallas av någon anledning oförstörande provning, men ingenting kan förstöra en svetsare så totalt som när röntgenbussen kör in på området och grabbarna tar fram kanonen. Helt plötsligt börjar det förbrukas dubbelt så många slipskivor, det är något fel på: pinnarna, slangpaketet, grundmaterialet, svetsmaskinen, ja allt inklusive handskarna. Men framför allt svetsarens mage! Det bubblar och det kör, den värker så man dör. Händerna skakar och svetten rinner. Man blir sömnlös och tappar sexlusten.

Ska det vara så på jobbet? Bara för att dom fått för sig att en skarv ska röntgas. Självklart inte. Vi gör så gott vi kan och ibland är bollen rund eller millimetrarna är inte på vår sida. Man står där med skammen, men vi är i väldigt gott sällskap: Alla bommar nån gång!

Ronnys valspråk:

”Bättre om dagen i tjära och fjädrar vändas….

än i röntgenbussen skändas.”

By Henrik | Posted in Svetsning | Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Tagged: , ,  • ronny linden says:
    May 19, 2012 at 00:37 - Reply

    Ja, jo, nae,,, vi svetsare hare’t inte så lätt. Man lägger ner hela sitt hjärta & själ i skarven,,,, men vad händer??? Jo,,, det är bara på film!!! Va faan! Jag vill ha en statist roll nästa gång. Puss & gonatt” everybody welders in the big wörld. Vi ses i badet. Ronny Linden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *